شورای حقوق بشر سازمان ملل ماموریت جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، را تمدید کرد.
رحمان در ژوئیه سال ۲۰۱۸، تیرماه ۹۷، و درپی درگذشت اسما جهانگیری، گزارشگر ویژه پیشین سازمان ملل، در فوریه ۲۰۱۸ به این سمت منصوب شده بود.
رحمان در زمینه حقوق بشر بینالملل و حقوق اسلامی تحصیل کرده و در همین زمینه سابقه تدریس در دانشگاه دارد. او در زمینه نحوه قانونگذاری در کشورهایی که اکثریت جمعیت آنها مسلمان است تحقیقات فراوانی دارد و بسیاری از آثار او به زبانهای مختلف ترجمه شده است.
شورای حقوق بشر در حکم خود از رحمان خواسته است برای چهلمین نشست این شورا و مجمع عمومی سازمان ملل گزارشی را از وضعیت حقوق بشر در ایران ارائه کند.
این شورا همچنین از جمهوری اسلامی خواست به جاوید رحمان اجازه دسترسی به مکانهای مورد نظر را داده و کلیه اطلاعات لازم را در اختیارش قرار دهد.
طبق حکم شورای حقوق بشر سازمان ملل، جاوید رحمان موظف است وضعیت حقوق بشر در ایران را رصد کرده و در مواردی که نقض حقوق بشر گزارش میشود، درخواستها و نامههای اضطراری را در این زمینه به مقامات جمهوری اسلامی ارسال کند.
رحمان همچنین موظف است برای رسیدگی به موضوعات محل نگرانی به ایران و سایر کشورهای مربوط سفر کند و در ارتباط با این موارد خبر رسانی کند.
جاوید رحمان در جدیدترین اظهارات خود درباره وضعیت حقوق بشر در ایران در نشست شورای حقوق بشر در ۱۹ اسفند ۹۹، از حجم گسترده اعدامها و سرکوبهای اجتماعی-سیاسی و بدرفتاری با گروههای اقلیت به شدت ابراز تاسف کرد.
او با اشاره به کشته شدن دستکم ۳۰۴ نفر در تظاهرات آبان ۹۸ در ایران گفت: «باورنکردنی است که دولت ایران هنوز یک تحقیق و تفحص مناسب در مورد استفاده از خشونت مرگبار علیه تظاهراتکنندگان انجام نداده و هیچ کس از مقصرین را پاسخگو نکرده است.»
گزارشگر ویژه سازمان ملل در«گزارش شفاهی» خود به شورای حقوق بشر این سازمان، صدور و اجرای احکام اعدام، به ویژه اعدام شهروندان عرب، شهروندان بلوچ و کودکان را محکوم کرد.
پ.ن: مسلما اگر وضعیت درست بررسی شود به اندازه تمام طول قرن اخیر باید شرح بی حقوقی رعیت نوشته شود ...
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر