۰۳ تیر ۱۴۰۰
دیدهبان حقوق بشر: کودکان زندانی متهم به همکاری با شورشیان در افغانستان شکنجه شدهاند. سازمان دیدهبان حقوق بشر روز اول تیر ماه سال جاری با انتشار گزارشی اعلام کرد که کودکان زندانی متهم به همکاری با گروههای شورشی در افغانستان شکنجه شدهاند. …..
دیده بان حقوق بشر روز سهشنبه ۲۲ ژوئن/اول تیر ضمن متهم کردن افغانستان به شکنجه کودکان زندانی از مقامات دولت این کشور خواست کودکانی را که به اتهام همکاری با گروههای شورشی بازداشت کردهاند، آزاد کنند.
جو بکر، مدیر امور حمایت از حقوق کودکان در دیدبان حقوق بشر گفت: «بازداشت و شکنجه کودکانی که قبلا توسط گروههای مسلح شورشی قربانی شده اند، غیرانسانی است.
این نهاد همچنین از دولت افغانستان خواست با همکاری با سازمان ملل متحد و کشورهای کمک کننده، یک برنامه جدی را برای بازگشت مجدد کودکان زندانی به جامعه در نظر گیرد.
طبق گزارش دیده بان حقوق بشر، در حال حاضر صدها کودک افغانستانی به اتهام همکاری با شورشیان طالبان و همچنین با شاخه خراسان گروه داعش و سایر گروههای مسلح در بازداشت به سر میبرند و اغلب از سوی نیروهای امنیتی دولت افغانستان شکنجه می شوند.
این گزارش که پیش از جلسه عالی شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد افغانستان منتشر شد، تاکید دارد که کودکان زندانی در افغانستان اسنادی را که اغلب درک نمیکنند، از جمله مدارکی در مورد اعتراف به شرکت در گروهای مسلح، امضا میکنند.
در ادامه گزارش دیده بان حقوق بشر آمده است که کودکان متهم به ”جرایم تروریستی” در افغانستان ممکن است حداکثر به ۱۵ سال زندان محکوم شوند. این کودکان گاهی فقط به دلیل ارتباط والدینشان با گروههای شورشی بازداشت شدهاند.
پیش از گزارش دیده بان حقوق بشر، مأموریت سازمان ملل متحد در افغانستان موسوم به “یوناما” نیز با انتشار گزارشی از شکنجه کود کان در زندانهای این کشور خبر داده بود. طبق گزارش “یوناما”، بیش از ۴۴ درصد از کودکان زندانی در افغانستان مورد شکنجه و بدرفتاری قرار گرفتهاند.
دیده بان حقوق بشر میگوید، بر خلاف قوانین بین المللی، هزاران کودک در افغانستان در گروههای مسلح ”استخدام” شده اند. طالبان و دیگر گروهها از این کودکان برای انجام حملات انتحاری، کار گذاشتن بمب و شرکت در درگیریهای مسلح استفاده میکنند.
اداره تنظیم امور زندانهای افغانستان گزارش روز سهشنبه دیده بان حقوق بشر را ”بی اساس” خواند و اتهام شکنجه کودکانی را که به اتهام همکاری با گروههای تروریستی در این کشور بازداشت شدهاند، رد کرد. دفتر شورای امنیت ملی افغانستان نیز بازداشت کودکان را تایید اما شکنجه آنان را تکذیب کرد.
source https://koodak.bashariyat.org/?p=39206
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر